Dedicata excelentei. Dedicata zambetului tau!

Parodontologie

Boala parodontala este o patologie des intalnita in zilele noastre.

Aceasta poate varia de la o simpla inflamatie a gingiilor la afectiuni severe ale structurilor de mentinere a dintilor manifestate prin pierderea de tesut osos si retractiigingivale care pot duce la pierderea dintilor

Programeaza-te ACUM!

Parodontologie

Boala parodontala este o patologie des intalnita in zilele noastre.

Aceasta poate varia de la o simpla inflamatie a gingiilor la afectiuni severe ale structurilor de mentinere a dintilor manifestate prin pierderea de tesut osos si retractiigingivale care pot duce la pierderea dintilor.

Evolutia bolii parodontale depinde atat de igiena dentara a pacientilor cat si de tratamentele de specialitate executate de medicul dentist.

Boala parodontala este cauzata de bacteriile implicate in aceasta patologie deasemenea si de alte particule provenite din resturile alimentare care formeaza o pelicula adiacenta numita placa bacteriana.

Placa bacteriana neindepartata se mineralizeaza si devine tartru ce nu mai poate fi indepartat printr-un simplu periaj dentar fiind necesara o igienizare profesionala in cabinet dentar.

Tratamentul bolii parodontale se realizeaza in functie de stadiul de evolutie prin:

✓ Tratament profesional de igienizare, detartraj supra si subgingival, periaj profesional , air-flow plus apicatii topice cu substante antiinflamatorii si anti placa bacteriana deasemenea prin interventie chirurgicala pentru sterilizarea pungilor parodontale si reducerea retractiilor gingivale.

✓ Manoperele chirurgicale au rol atat estetic prin repozitionarea gingiei cat si rol functional prin reducerea inflamatiei ducand la stabilizarea dintelui pe arcada.

✓ Sterilizarea laser a pungilor parodontali este o manopera de actualitate minim invaziva care in unele situatii clinice poate fi o alternativa la varianta clasica prin interventie chirurgicala