Dedicata excelentei. Dedicata zambetului tau!

Implantologie

Implantul dentar este un surub din titaniu ce inlocuieste radacina unui dinte extras,ce este inserat in osul maxilar la fel ca radacina unui dinte natural.

Implantologie

Implantul dentar este un surub din titaniu ce inlocuieste radacina unui dinte extras,ce este inserat in osul maxilar la fel ca radacina unui dinte natural.

Implantele sunt o procedura sigura si cu o durata de viata destul de lunga similara cu cea a dintilor naturali,in functie de modul de intretinere si
respectarea controalelor periodice.

Pentru a verifica daca sunteti un candidat corespunzator pentru tratamentul cu implante dentare,in prealail sunt necesare realizarea unor anumite ivestigatii cum ar fi CT-ul pentru a evalua oferta osoasa si analize de laborator ale sangelui pentru a stabili starea de sanatate generala.
Procedura nu este deloc dureroasa fiind mai facila decat anumite extractii,fiind necesara doar anestezia locala.Pacientul poate simti un usor discomfort pe parcursul urmatoarei saptamani,la fel ca dupa o procedura chirurgicala.

In functie de calitatea osoasa,medicul va va recomanda un anumit tip de implant dentar care se poate proteza in aceeasi sedinta cu inserarea implantului sau intr-o perioada de timp ce variaza de la 3 la 6 luni.
Foarte important este modul de intretinere al implantelor.Asa cum la dintii naturali poate aparea boala parodontala in urma unei igiene orale precare,la fel se poate instala aceasta patologie in cazul implantelor dentare-numita periimplantita.

Implantele,la fel ca si dintii naturali pot suferi in urma unui traumatism,de aceea este importanta purtarea unor gutiere speciale la practicantii sporturilor de contact,de exemplu box sau rugby.
Implantele dentare de calitate sunt realizate din titaniu,prin urmare riscul de respingere din partea organismului este nul.
Tratamentul cu implante dentare este mai costisitor decat tratamentul clasic cu punte dentara sau proteza mobila,dar este mai eficient prin conservarea structurilor dentare si confortul pacientului.